Kitchendetails

Een kijkje in de keuken, niet in de pannen maar natuurlijk het interieur! Toe aan verandering, een nieuwe keuken of gewoon ordinair nieuwsgierig? Een blog over keuzes maken, eigenheid en warmte creëren.

De moeilijkste keuze? De kleur van de fronten. Dachten we er snel over uit te zijn; mat wit. Spraken we mijn tante en over dat kille wit waren we niet meer zo zeker! Omdat mijn tante er nogal veel kijk op heeft, gingen we verder zoeken. Ook al wisten we dat we misschien gewoon naar haar moesten luisteren in één keer 🙈 houten fronten! Is dat niet te oubollig? Past dat wel bij de gietvloer? Is het stoer genoeg. Drie keer een dikke JA! Ook maakt het de woonkeuken een stuk warmer en dus sfeervoller.

Eikenhouten fronten

De grepen? Van tevoren bedacht: mat en grof! Ook daar kwamen tegenargumenten: grof en hoekig is slecht schoon te houden (spreekt uit ervaring) en zijn de grepen niet te strak? Daar kwamen we de greep met de zichtbare, grove las tegen. Geen grote greep, wel met en met stoere look door de las. Een GO!

De handgrepen

Oké, van witte fronten naar eikenhouten fronten en van grote grepen naar smalle maar toch stoer! Zijn we nog ergens van afgeweken? Nee.

Los groot fornuis: check

Huidige koelkast: check

Het grote fornuis van Smeg

Het enige dat volgens het oorspronkelijk idee is uitgevoerd, het betonnen blad. In de vorige keuken beviel dit ontzettend dus daar kregen we geen keuzestress van. Gave, stoere uitstraling en toch warm. Nadeel is dat bv. olijfolie gelijk moet worden verwijderd anders trok de vlek in. Dat hadden we er wel voor over, wat een risico 😉 Er werd een bekisting gemaakt op de keuken die inmiddels was geplaatst. Het beton werd ter plekke gestort en in de daaropvolgende dagen bewerkt.

Het betonnen blad

Toen was het na het plaatsen toch echt tijd voor de styling! Van witte muur naar een lambrisering in Army Green van VTWONEN.

Van witte muur…..
Naar Army Green

En ja, ook in deze keuken wordt gewoon gekookt. Dus het is allemaal leuk die stylish verantwoorde theedoeken over de oven, bij het openen van de oven vallen ze nog steeds vaak op de grond. De cactussen zijn inmiddels verplaatst want wie zet nou een cactus op het aanrecht?

De gereedschapskist oftewel de toolbox van House Doctor is wel echt een stylish én praktisch item in de keuken. Een dikke aanrader!

De toolbox van House Doctor

Om meer veranderingen in de keuken te zien, neem af en toe eens een kijkje op mijn Instagrampagina. Veranderwoede treedt namelijk regelmatig op dus het blijft spannend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s